Iata reteta:
Ingredinte:
- 400 gr smantana pt gatit
- 300 gr sunca de Praga
- 125 gr unt
- 400 gr paste
- 100 gr parmezan
Prepapare:
Pastele se fierb 10-12 min in apa cu sare (eu am pus un cub knorr de legume si cand a dat apa in clocot am adaugat pastele), dupa care se scurg si se trec prin jet de apa rece.
Separat, intr-o cratita se face un sos din: unt, smantana de gatit, sunca de praga taiata fasii si parmezan (eu am folosit cascaval dat prin razatoare). Le-am lasat sa dea in clocot, am adaugat pastele fierte si am mai amestecat Eu am adaugat si 3-4 lingurite de delikat. Am lasat sa se racoreasca putin ca sa se mai lege sosul si apoi, calde fiind, le-am pus in farfurie.
Ce sa va zic: fara nici o exagerare- sunt delicioase!!... Cu siguranta va fi o mancare pe care o voi face foarte des de acum inainte!...
Ingredintele folosite de mine:
sunca taiata fasii si cascavalul ras:
Simplu si tare gustos!
RăspundețiȘtergereSi eu sint fan paste!
O seara placuta!
Multumesc frumos Mariana!... O reteta rapida si simpla, asa este. Multumesc de vizita!...
RăspundețiȘtergerefericito,un buchet de liliac si premii hazoase pe alese,la mine pe blog te asteapta.
RăspundețiȘtergerePansy... multumesc pentru premii si pt vizita... Voi veni cat de curand sa le ridic...
RăspundețiȘtergereFelis, ai facut paste cu sos alb si nu m-ai invitat ??????
RăspundețiȘtergereFoarte bune, as putea manca non stop.
O saptamana frumoasa iti doresc.
dak nu am cascaval este buna si branza?
RăspundețiȘtergereMerge si cu branza daca nu am cascaval?
RăspundețiȘtergereDa!
ȘtergereDa
ȘtergereDesi am mai facut aceasta reteta, nu am incercat varianta cu branza in loc de smantana... Nu cred sa nu mearga, dar depinde de care branza, iar sosul clar, nu va mai fi la fel de fin...
RăspundețiȘtergereMultumesc de vizita!!
Pastele nu trebuie trecute prin jet de apa dupa ce se strecoara pentru ca isi pierd gustul lor aparte:)
RăspundețiȘtergereAm iubit aceasta reteta de cand am descoperit-o pe cutia de smantana la dorna. Eu o fac numai cu tagliatele. Am incercat si cu cas afumat in loc de parmesan. Delicios.
RăspundețiȘtergere