"Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic"-Cicero

duminică, 16 mai 2010

Paste cu sunca si smantana

Sunt fan mancaruri cu paste, numai ca pana acum nu am facut paste cu sos alb... Eram la cumparaturi si trageam cu ochiul la frisca lichida, gandindu-ma ce as mai putea sa fac dulce, si daca sa iau sau nu... cand... langa frisca, vad niste cutiute de smantana "Smantana pt gatit" si "smantana pt frisca"... Am luat cutia de smantana pt gatit si m-am uitat pe spatele ei stiind ca orice produs vine cu o propunere de reteta: asa si era si reteta era "paste cu sunca si smantana" ieftina, rapida si... urma sa vad cat de gustoasa...
Iata reteta:
Ingredinte:
- 400 gr smantana pt gatit
- 300 gr sunca de Praga
- 125 gr unt
- 400 gr paste
- 100 gr parmezan
Prepapare:
Pastele se fierb 10-12 min in apa cu sare (eu am pus un cub knorr de legume si cand a dat apa in clocot am adaugat pastele), dupa care se scurg si se trec prin jet de apa rece.
Separat, intr-o cratita se face un sos din: unt, smantana de gatit, sunca de praga taiata fasii si parmezan (eu am folosit cascaval dat prin razatoare). Le-am lasat sa dea in clocot, am adaugat pastele fierte si am mai amestecat Eu am adaugat si 3-4 lingurite de delikat. Am lasat sa se racoreasca putin ca sa se mai lege sosul si apoi, calde fiind, le-am pus in farfurie.
Ce sa va zic: fara nici o exagerare- sunt delicioase!!... Cu siguranta va fi o mancare pe care o voi face foarte des de acum inainte!...

Ingredintele folosite de mine:

sunca taiata fasii si cascavalul ras:
pastele fierte si date prin apa rece:
inca pe foc:
si in farfurie dupa ce le-am lasat cam 10 min sa se mai racoreasca in cratita:

12 comentarii:

  1. Simplu si tare gustos!
    Si eu sint fan paste!
    O seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc frumos Mariana!... O reteta rapida si simpla, asa este. Multumesc de vizita!...

    RăspundețiȘtergere
  3. fericito,un buchet de liliac si premii hazoase pe alese,la mine pe blog te asteapta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Pansy... multumesc pentru premii si pt vizita... Voi veni cat de curand sa le ridic...

    RăspundețiȘtergere
  5. Felis, ai facut paste cu sos alb si nu m-ai invitat ??????
    Foarte bune, as putea manca non stop.
    O saptamana frumoasa iti doresc.

    RăspundețiȘtergere
  6. Desi am mai facut aceasta reteta, nu am incercat varianta cu branza in loc de smantana... Nu cred sa nu mearga, dar depinde de care branza, iar sosul clar, nu va mai fi la fel de fin...
    Multumesc de vizita!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Pastele nu trebuie trecute prin jet de apa dupa ce se strecoara pentru ca isi pierd gustul lor aparte:)

    RăspundețiȘtergere
  8. Am iubit aceasta reteta de cand am descoperit-o pe cutia de smantana la dorna. Eu o fac numai cu tagliatele. Am incercat si cu cas afumat in loc de parmesan. Delicios.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails