Deci:
Ingredinete:
- carne de care doriti (eu acum am folosit o bucata de piept de pui dezosat)
- 1 kg mazare
- 2-3 morcovi
- o ceapa mare
- 2 lingurite de zahar
- o lingura jumate de pasta de tomate
- boia de ardei iute
- delikat/sare
- marar
Preparare:
Am taiat pieptul de pui bucati mici, am taiat ceapa marunt (eu am folost mazare la pungi si aveau si morcov).
Ceapa se caleste, se adauga boia de ardei iute si se amesteca pana se omogenizeaza culoarea la ceapa calita, se adauga bucatile de piept de pui, se presara delikat. Se lasa 2-3 minute apoi se introc pe partea cealalta- am pus din nou delikat peste bucatile de carne. Se lasa tot 2-3 minute dupa care se adauga mazarea si morcovul, apa cat sa le acopere, 2 lingurite de zahar, 3 lingurite delikat (sau dupa gust)
Se lasa sa fiarba aprocimativ 20 min.
Punem pasta de tomate (eu inainte o dizolvam in apa firbinte, dar acum o pun direct in mancare si amestec) si lasam sa mai fiarma 10 min, dupa care adaugam mararul tocat marunt, amestecam bine si inchidem focul.
Ingredintele pe care le-am folosit de aceasta data:
ceapa calita cu boia de ardei iute:
si mie imi place mancarea de mazare,cu mult marar!
RăspundețiȘtergereinainte sa am cratitile ce le acum acum,puneam si eu zahar in mazare.acum nu mai e nevoie pentru ca se pastreaza mult din dulceata mazarii.
Si baiatului meu ii place cu mult marar! :)
RăspundețiȘtergereArata delicios! Esti o gospodina de nota 10. Felicitari!
RăspundețiȘtergereDenisia, multumesc frumos... ma straduiesc!... Multumesc de vizita.
RăspundețiȘtergereArata foarte bine, voi gati si eu dupa reteta ta1 Felicitari!
RăspundețiȘtergereGata, am terminat! Din pacate nu am apucat sa fac o poza pentru ca am si primit musafiri... si am ramas fara mazare! Trebuie sa spun ca pentru mine e un inceput bun intru-cat a iesit excelent si eu nu gatesc de fel!Multumesc din suflet!
RăspundețiȘtergereMa bucur foarte mult ca ti-a placut mazarea... Multumesc si eu de vizita!
RăspundețiȘtergere