"Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic"-Cicero

marți, 8 iunie 2010

Dulceata de capsuni cu vin alb


Am luat o revista la care am avut supliment un caiet cu retete Dr. Oetker. Eu nu am facut pana acum dulceata la care sa folosesc gelfix... nici nu eram adepta... preferam sa stau ore in bucatarie sa fierb dulceata... DAR... reteta asta suna atat de bine... ma tenta rau sa o incerc... si ... am incercat-o... Tocmai am gustat din ea... are o savoare... mmmmm ... deosebita...
Ingrediente:
- 900 gr capsuni
- 100 ml vin alb
- 500 gr zahar
- 1 plic Gelfix Extra 2:1 Dr Oetker
Pregatire:
Se spala capsunile, se lasa sa se scurga, se indeparteaza cozile, se taie marunt si se cantaresc 900 gr.
Se masoara 100 ml vin
Mod de preparare:
Capsunile si vinul alb se pun intr-o oala. Continutul plicului Gelfix extra 2:! se amesteca cu zaharul si apoi se amesteca cu fructele pana cand se omogenizeaza. Se fierb la foc moderat, amestecand continuu. Se lasa minim 3 minute sa dea in clocot si apoi se ia oala de pe foc. Se indeparteaza spuma, se umplu borcanele, se sigileaza si se lasa apoi sa se sprijine pe capac cca 5 min
In timplul racirii borcanele se intorc de mai multe ori pt ca bucatile de capsuni sa se disperseze.





9 comentarii:

  1. ce bine arata!!! Poate fac si eu. Ce revista ai luat?

    RăspundețiȘtergere
  2. Bianca, nu mai stiu sigur ce revista.. am luat mai multe, dar avand in vedere ca era in interiorul ei si era sigilata revista.. tind sa cred ca era in Click pt femei din 4 iunie... Multumesc de vizita si de aprecieri....

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc frumos Pansy... Are o aroma deosebita... Multumesc si de vizita!

    RăspundețiȘtergere
  4. Deocamdata stam in chirie, si nu fac de astea de pus in borcane, dar daca vom avea casa noastra ii prima dulceata care o incerc.Arata super.
    Un pupic lui Mihai si o zi frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  5. Micule... multumesc de aprecieri... si bafta sa fii cat de curand in casuta ta... Eu nu prea am unde sa le pun... din cantitatile de mai sus mi-au iesit 4 borcane... cele din imagine. Deci... daca vrei sa incerci sa vezi cum iese... 4 borcane se termina repede... nu trebuie prea mult spatiu de depozitare...

    RăspundețiȘtergere
  6. are gustul ca si gemul fiert mult, ca pe vremuri? ca vreau si eu sa incerc cu gelfix, dar nu sint hotarita, vreau sa fac mai mult si mi-e sa nu se strice daca nu le pun in frigider.

    RăspundețiȘtergere
  7. CCCris multumesc de vizita... Gustul e diferit oricum... pentru ca e cu vin. Am mai facut acum o saptamana inca un rand de dulceata de capsuni cu vin alb, dar de data aceasta cu vin demidulce (prima data a fost cu vin alb sec)... Pot sa zic ca prefer cu vin alb sec, desi e bun si cu vin demidulce... dar gustul si savoarea, sunt altele... in functie de vin...

    RăspundețiȘtergere
  8. Am facut si eu dar fara vin. Trebuie sa incerc si asa. Arata foarte bine.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails