Am vazut aceasta reteta prima data la Monica pe forumul Retete in imagini.... Cum dupa ce a postat ea reteta multe alte fete dragi mie au facut si ele... mi-am zis... de ce sa nu incerc si eu...
Pentru poza finala... m-am gandit la aranjamentele lui Surac... si mi-am zis ca mi-as dori sa pot face asa ceva din mancaruri simple.. dar clar nu am sa pot vreodata.. insa... de ce sa nu ma straduiesc putin... sa le dau o forma cat de cat... chiar daca nu atat de spectaculoasa ca la retetele lui...
Ingrediente:
-1 kg de cartofi
-1 lingură de ulei de măslin
-3 linguri de muştar galben
-3 căţei de usturoi
-1 lingură de oregano uscat
-sare ,
-piper
Preparare:
Se curata cartofii de coaja si daca sunt mari se taie in jumatati sau chiar sferturi
Am fiert 5 min cartofii pentru a reduce timpul de stat la cuptor...
Se amesteca uleiul de măsline cu muştarul, usturoiul zdrobit, oregano, sare şi piper.
Se tapeteaza o tava cu hartie de pergament.
Se ung cartofii cu sosul pregatit si se pun in cuptor pana se auresc, rumenesc(aproximativ 30 de min) daca au fost putin fierti inainte si 35-40 de min daca nu i-ati fiert...
Se pot servi ca atare sau garnitura pe langa fripturi, peste, carnati...sunt f buni si gustosi
Foarte bine arata,am sa-i incerc si eu,,,,ca tot mi-am propus si de fiecare data gaseam alta modalitate,,,,,iar aranjamentul imi place mult,,,,te pup si-ti doresc weekend frumos!!!
RăspundețiȘtergereMie imi place mult mustarul in tot felul de sosuri, asa ca si cartofi cu mustar sunt buni. Pup!
RăspundețiȘtergerecred ca sunt deliciosi! Am sa fac si eu cat de curand!
RăspundețiȘtergereArata minunat !
RăspundețiȘtergereFoarte buni cartofii astia!
RăspundețiȘtergereFrumoasa prezentarea! :)
Vad ca ai fiert cartofi cinci minute si ai procedat perfect, te pricepi toata stima si reteta e faina. O duminica placuta...
RăspundețiȘtergereThe baked potatoes look totally yummy...!
RăspundețiȘtergerearata bine,trebue facut
RăspundețiȘtergereArata foarte bine, ador si cartofii si mustarul. Merci pentru reteta!!!!
RăspundețiȘtergerefac si eu...cindva
RăspundețiȘtergereImi place in "bucataria" ta...si ai un premiu la mine pe blog.
RăspundețiȘtergereSucces si numai bucurii pentru tine!
Nu am facut niciodata cartofii asa.Sunt curioasa de ce gust au...si voi incerca si eu cand am ocazia.
RăspundețiȘtergerePe cit de simpla pe atit atragatoare si cred ca e si gustoasa...Foarte frumoasa prezentarea,sigur ii voi face si eu!Pe curind!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos la toata lumea pentru aprecieri si vizita!!
RăspundețiȘtergereSi eu i-am facut, buuni de tot! Cica e o specialitate greceasca ;-)
RăspundețiȘtergereMultumesc Liana de aprecieri si vizita!... Nu stiam ca e specialitate greceasca!...
RăspundețiȘtergereBuna Felis! Ce bine arata acesti cartofiori, iar aranjamentul este minunat! Draga mea Felis permite-mi sa-ti spun ceva: esti mult prea modesta pentru cat de talentata esti! O saptamana frumoasa de primavara iti doresc!
RăspundețiȘtergereChiar daca nu ne stim la mine te asteapta un mic premiu.Daca iti face placere te rog sa-l ridici.O saptamana placuta iti doresc si pe curand!!!
RăspundețiȘtergereoaaaaaauuuuuu...cum arata.......!!!!!!asa e portia mea!!!si nu dau la nimeni din ea!!!!!daaaaaa?????
RăspundețiȘtergereArata f apetisant.
RăspundețiȘtergere