Deci... ce dulce puteam sa fac eu la 12 noaptea (cand la 4 dimineata ne trezeam sa plecam) decat ceva f usor si f rapid de facut... dar sa fie si foarte bun... pentru toti pretentiosii... Concluzia a fost ca trebuia sa execut pufoasa... care o mai facusem in varianta cu capsuni si apoi cu visine... Oare cum iese cu caise??? A iesit delicioasa...
Scuzati poza de final, dar pufoasa odata scoasa de la cuptor am pudrat-o cu zahar pudra cu aroma de vanilie si am luat-o cu tot cu tava la mine... Am taiat-o la mare si tot acolo am facut si poza de final... Zaharul de pe ea nu se mai vede ca se topise...
Ingrediente:
- -6 oua
- -200g unt
- -200g zahar
- -coaja rasa de lamaie
- -1 plic zahar vanilat bourbon
- -250g faina
- -1 plic praf de copt
- -400 gr caise
Untul topit se mixeaza cu zaharul, coaja de lamaie, vanilia si ouale intregi pana se fac besicute.. Eu am lasat untul la temperatura camerei (care la vremurile astea inseamna aproape topit!!) am frecat cu zahar, apoi am adaugat coaja de lamaie si am mixat in continuare. Mixand in continuare am adaugat treptat si ouale, incorporandu-le unul cate unul....
Adaugam faina cernuta si praful de copt.
Turnam compozitia intr-o tava nu foarte mare si punem deasupra caisele taiate bucati potrivite. Dam tava la cuptor la foc potrivit 25-30 minute (pana se rumeneste- incercam cu scobitoarea). Lasam sa se racoreasca si pudram cu zahar
Chiar ca arata foarte pufoasa si crescuta,ma autoinvit :-)))
RăspundețiȘtergereSi pufoasa si cu caise........vin si eu la o portie.
RăspundețiȘtergereO seara frumoasa!
buna si racoritoare pentru vara,trebue sa-mi cumpar caise,multumesc pentru postare,o zi placuta
RăspundețiȘtergerechiar ca e pufoasa si aromata
RăspundețiȘtergereFelis, m-as bucura sa ni te alaturi la provocarea lunii http://bettykitchen.wordpress.com/2011/09/01/provocarea-lunii-septembrie-dulce-romanie-2011/
RăspundețiȘtergere