"Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic"-Cicero

vineri, 1 ianuarie 2010

Ceas ciocolatos

Voiam un tort pentru revelion... Ideea ornarii am luat-o dintr-o revista... blatul e de la Criss (multumesc Criss) si crema e ganache (prima data cand o incerc-multumesc Vero).


Blat:
-6 oua
-2 linguri apa
-1 lingura ulei
-8 linguri zahar
-8 linguri faina
-3 linguri cacao
-1 plic praf de copt
Se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu zahar, apa, ulei si se bat cu mixerul, se bat albusurile spuma tare. Peste galbenusurile batute se adauga faina amestecata cu praful de copt, cacaua si albusurile batute spuma. Se coace in tava tapetata cu hartie de copt.


Crema ganache:
-5 ciocolati
-500 ml frisca lichida
Se rupe ciocolata bucatele in frisca, se pune pe foc si se amestca cu ligura de lemn pana se topeste ciocolata in frisca uniform, fara sa ramana bucatele de cicolata netopite. Se da apoi la rece, la frigider pana a doua zi. Se bate normal cu mixerul pana se face o crema spuma, fina, si foarte gustoasa.


Sirop de zahar ars (vezi tehnici de lucru)
-8 linguri zahar
-apa
-esenta de rom


Glazura:
-2 ciocolati
-75 ml frisca lichida
se topesc pe foc, se lasa sa se raceasca putin si se toarna deasupra blaturilor.


Ornamente din pasta de lapte praf.

ingredintele pt crema ganache

dupa ce s-a topit ciocolata, si a-a racit am bagat la frigider
asa arata dupa ce am mixat-o bine
am mers pe tehnica de la amandina cu blatul pus in vas si insiropat,pusa crema, lasat peste noapte la frigider

scos din vas si nivelata cremape laterala

nu a iesit prea stralucit... facut in graba...

7 comentarii:

  1. ce zici ca nu e prea stralucit..arata ff bine..si cred ca e delicios!

    RăspundețiȘtergere
  2. Super ciocolatos, exact asa cum imi place mie! ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Miha, Michelle... multumesc frumos... este delicios... si Mihai a mancat 2 felii mari (si el nu mananca ciocolata sau alte dulciuri)... am vrut sa ii dau doar o felie dar a vrut neaparat si pe a 2-a

    RăspundețiȘtergere
  4. Delicios tort ai facut. Si arata si bine cu ceasul pe el.

    RăspundețiȘtergere
  5. Doamne, dar numai minunatii ai pe aici! Am rascolit numai jjumatate de blog, ca nu mai rezist. MAine urmeaza, cu siguranta, episodul 2.

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc Gospo'... dar mai sunt multe de facut... uite... de la tine as putea sa iau multe retete delicioase...

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails