Blat:
-6 oua
-2 linguri apa
-1 lingura ulei
-8 linguri zahar
-8 linguri faina
-3 linguri cacao
-1 plic praf de copt
Se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu zahar, apa, ulei si se bat cu mixerul, se bat albusurile spuma tare. Peste galbenusurile batute se adauga faina amestecata cu praful de copt, cacaua si albusurile batute spuma. Se coace in tava tapetata cu hartie de copt.
Crema ganache:
-5 ciocolati
-500 ml frisca lichida
Se rupe ciocolata bucatele in frisca, se pune pe foc si se amestca cu ligura de lemn pana se topeste ciocolata in frisca uniform, fara sa ramana bucatele de cicolata netopite. Se da apoi la rece, la frigider pana a doua zi. Se bate normal cu mixerul pana se face o crema spuma, fina, si foarte gustoasa.
Sirop de zahar ars (vezi tehnici de lucru)
-8 linguri zahar
-apa
-esenta de rom
Glazura:
-2 ciocolati
-75 ml frisca lichida
se topesc pe foc, se lasa sa se raceasca putin si se toarna deasupra blaturilor.
Ornamente din pasta de lapte praf.
ingredintele pt crema ganache
dupa ce s-a topit ciocolata, si a-a racit am bagat la frigider
am mers pe tehnica de la amandina cu blatul pus in vas si insiropat,pusa crema, lasat peste noapte la frigider
ce zici ca nu e prea stralucit..arata ff bine..si cred ca e delicios!
RăspundețiȘtergereSuper ciocolatos, exact asa cum imi place mie! ;)
RăspundețiȘtergereMiha, Michelle... multumesc frumos... este delicios... si Mihai a mancat 2 felii mari (si el nu mananca ciocolata sau alte dulciuri)... am vrut sa ii dau doar o felie dar a vrut neaparat si pe a 2-a
RăspundețiȘtergereDelicios tort ai facut. Si arata si bine cu ceasul pe el.
RăspundețiȘtergereMultumesc Criss..
RăspundețiȘtergereDoamne, dar numai minunatii ai pe aici! Am rascolit numai jjumatate de blog, ca nu mai rezist. MAine urmeaza, cu siguranta, episodul 2.
RăspundețiȘtergereMultumesc Gospo'... dar mai sunt multe de facut... uite... de la tine as putea sa iau multe retete delicioase...
RăspundețiȘtergere