"Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic"-Cicero

vineri, 1 ianuarie 2010

Ceafa de porc cu sos de mere

Multumesc Monica pentru reteta!

Ingredinte:
-1 bucata de ceafa porc(1.5-2kg)
-4 mere,
-cimbru,
-o capatana de usuturoi ,
-sare, piper,
-3 boabe ienibahar,
-boia dulce,
-1/2 lingurita miere,
-sos de soia,
Preparare:
Se poate prepara atat cu ceafa de porc cat si cu muschi de porc
Bucata de carne se inteapa cu un cutit ascutit in mai multe locuri. ca sa facem loc unor catei de usturoi taiati pe din doua. cu care impanam carnea.
Frecam carnea bine cu 2-3 linguri de sos de soia si apoi cu un amestec de boia dulce, sare, cimbru, piper negru-verde-alb. si o lasam la marinat cateva ore (cel mai bine peste noapte, la frigider) acoperita cu o folie alimenatara, transparenta.
apoi carnea in oala de tuci, cu putin (3-4 linguri) ulei incins si se rumeneste pe o parte si pe alta,
Se completeaza cu putina apa, se curata 4 mere se pun in oala, taiate in patru impreuna 3-4 boabe de ienupar 3 catei de usturoi necuratati putina sare si o jumatate de lingurita miere de albine, punem capacul sau o folie de aluminiu si punem la cuptor la foc potrivit
Cand carnea este rumenita, o intorcem pe cealalta parte.
Merele se vor topi intr-un sos delicios, iar catetii de usturoi ii strivim si pulpa cremoasa o intindem cu o furculita pe carne. Sosul se poate imbunatati, dupa gust, cu 1-2 linguri de sos de soia si cu un paharel de bere sau vin(cam 50 ml). Dupa circa trei ore, carnea este frageda si moale, de trece furculita singura prin ea






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails