"Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic"-Cicero

vineri, 1 ianuarie 2010

Piftie/racitura

Ingredinte:
-carne slaba de porc
-picioare de porc, urechi
-3-4 morcovi
-2-3 buc pastarnac
- o telina mica
-usturoi
-ceapa
-sare
Se pun la fiert picioarele si urechile in multa apa impreuna cu carnea, se aduna spuma si se lasa la fiert la foc mic descoperit.
Apoi se curata legumele si se pun si ele intregi in oala la jumatatea timpului de fierbere si se lasa impreuna la fiert(se adauga sare, piper boabe, si cativa catei de usturoi) pana cand carnea se desprinde de pe oase, zarzavatul se scoate si se arunca, mai putin morcovii pe care o sa-i folosim pentru decor.
Se strecora zeama si se lasa sa se raceasca. Intre timp se indeparteaza grasimea. Se poate amesteca cu un mujdei de usturoi daca nu ati pus destul usturoi la fierbere, se strecoara din nou si se toarna in vase. Se lasa apoi vasele la rece.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails