Ingredinete pt aluat:
- 150 gr unt
- 200 gr faina
- un vf cutit sare
- o lingura zahar pudra
- o lingura suc de lamaie
- 1-2 linguri apa
Ingrediente pt umplutura:
- 2 galbenusuri
- 100 gr zahar
- 250 ml smantana
- 30 gr faina
- 100 gr migdale (eu nu am pus-nu am avut)
- 150 gr gem caise
- o lingura rom
- 4 pere
Preparare:
Se framanta un aluat din unt, faina, sare, zahar, suc de lamaie si apa. Se inveleste in folie de plastic si se lasa sa se odihneasca in frigider cel putin 40 min. Se intinde aluatul si se imbraca o forma de tarta cu pereti cu tot.
Se acopera cu hartie de copt si se pun pe fund boabe de fasole.
Se introduce in cuptorul preincalzit pentru 10-15 min.
Se curata perele de coaja, se taie jumatati, se curata de seminte si se taie felii potrivite de subtiri.
Se amesteca smantana cu faina (am pus amidon eu), zaharul si galbenusurile. Se pune pe foc si se amesteca constant pana se aduce la punctul de fierbere, dupa care se da deoparte.
Migdalele se curata de coaja (asta daca aveti) si 3/4 se amesteca in crema de smantana.
Se toarna crema de tarta si se aseaza deasupra feliile de pere.
Se introduce in cuptorul preincalzit pt 25-30 min.
Gemul de caise se amesteca cu romul si se unge tarta cand se scoate din cuptor.
Se presara cu migdalele oprite si se lasa sa se raceasca.
Am intins aluatul pe o folie alimentara si m-am ajutat de folie pentru a pune aluatul in tava fara sa risca sa se rupa.
aluatul l-am asezat cat inca avea peste el folia, apoi am luat folia
peste aluat am pus hartie de copt si peste hartie am pus boabele de fasole
Crema probabil ca ii da un plus de finete si rafinament! Bravo! O seara buna!
RăspundețiȘtergerecu pere nu am incercat, dar dupa pozele tale ...e cazul
RăspundețiȘtergeresigur e delicioasa.pupici
RăspundețiȘtergereViviana, Cccris, Sarah... multumesc de aprecieri si vizita!
RăspundețiȘtergereCe culoare are.Sigur este grozav de buna.Te pup!
RăspundețiȘtergereImi place tarta ta! Arata tare bine!
RăspundețiȘtergereCe bine arata si sunt convinsa ca este un dceliciu.
RăspundețiȘtergereDia, Miha, Ionela... Multumesc frumos pentru vizita si aprecieri... Va pup...
RăspundețiȘtergereDelicioasa. Cel putin asa pare din reteta si din poze.
RăspundețiȘtergereE o tarta cu ''vino-ncoa'' :))
RăspundețiȘtergereSi sigur e si buna, dupa reteta scrisa.
Foarte bine arata tarta cu pere.
RăspundețiȘtergereCe fel de smantana ai folosit? Smantana dulce pentru frisca sau smantana obisnuita?
Multumesc Criss si scuze de intarziere. Am folosit smantana obisnuita!
RăspundețiȘtergere