Cum suntem in post, e o reteta numai buna... Pentru cine nu tine post, poate sa adauge asa cum am facut si eu, smantana...
Ingrediente:
- 4 morcovi
- o ceapa mare
- pastarnac
- radacina patrunjel
- o telina micuta
- 3 cartofi
- un sau 2 ardei grasi (eu am pus unul gras si unul capia)
- o mana de mazare
- cateva buchetele de conopida
- un dovlecel
- 2-3 catei de usturoi
- sare
- piper
- boia de ardei iute
Legumele se curata, se spala si se taie bucati. Eu ceapa am taiat-o marunt. Am pus la calit ceapa, am colorat-o cu putina boia de ardei, am adaugat radacinoasele si am lasat 5 min la calit apoi am adaugat apa (cam 2 si 1/2 litri). Cand a inceput sa fiarba, am adaugat si cartofii. Am lasat sa fiarba cam 20 min dupa care am adaugat dovlecelul, ardeiul, conopida, usturoiul, sarea/delikat. Am mai lasat sa fiarba 10-15 min. Inainte cu 2 min sa dau la o parte am adaugat si piper. Am dat totul la blender si apoi am mai dat in 2 clocote.
La sfarsit se poate adauga si patrunjel tocat marunt.
Se serveste cu crutoane... dar noi nu folosim...
Mihai a mancat o farfurie maaareee cu paine.. A papat tot... I-a placut foarte mult.
o bunatate ...e preferata mea. Votat , vot 69, daca iti plac retetele mele sunt Prajitura negresa si aripioare picante
RăspundețiȘtergereVoi incerca si eu reteta. Arata foarte bine, sunt sigura ca este delicioasa! :)
RăspundețiȘtergere