"Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic"-Cicero

vineri, 30 noiembrie 2012

Rulada Milch Schnitte

Ingrediente blat:
- 4 oua
- 125 gr zahar
- 1 praf sare
- 50 gr faina
- 3 linguri amidon
- 3 linguri cacao
Ingrediente crema:
- 200 gr lapte condensat (reteta AICI)
- 200 gr frisca
- 100 ml lapte
- o lingura cu varf de miere
- 1 plic gelatina
- 2 plicuri zahar vanilat
Preparare blat:
Tapetezi cu hartie de copt o tava (30*40 cm) si incingi cuptorul.
Separi albusurile de galbenusuri la 2 oua
. Intr-un castron lipsit de orice urma de grasime, bateti albusurile cu 75 gr zahar si sarea. Bati 2 oua intregi cu galbenusurile si restul de zahar. Inglobezi faina amestecata cu amidonul si cacaua, apoi albusurile batute. Torni compozitia in tava si coci 10-12 min.
Rastorni blatul de pandispan pe un prosop umed (stors f bine). Desprinzi hartia de copt si rulezi cu grija blatul in prosop.
Preparare crema:
Laptele condensat se amesteca cu 50 ml de lapte.
Gelatina hidratata in 2 linguri de apa se dizolva in 50 ml lapte, pe foc foarte mic si se adauga in laptele condensat.
Apoi mierea si vanilia.
Se bate frisca apoi se adauga amestecul de lapte si gelatina.
Se lasa la frigider si cand se intareste putin, se pune crema peste foaia de pandispan, se ruleaza si se da la frigider.   Pentru lapte condensat (eu mi l-am preparat cu o zi inainte si l-am lasat la frigider): Ingrediente: -75 ml. apa fierbinte,
-60 g. unt,
-40 g. zahar,
-60 g. miere,
-130 g. lapte praf,
-1 fiola esenta de vanilie.
Mod de preparare:
Se amesteca apa,cu zaharul,mierea,untul si vanilia,poi se adauga laptele praf.
Se amesteca bine pana se omogenizeaza!
Se poate pastra la frigider cca o saptamana
Iese o cantitate de aprox. 420 gr


10 comentarii:

Related Posts with Thumbnails