In sfarsit cu o noua reteta pe aici... De mult am vazut aceasta reteta pe blog la Diamond loves cuisine (reteta e din Good Food), dar abia acum am reusit sa o fac... Merita sa o faceti!!
Ingrediente:
- 10 oua
- 600 gr. zahar
- 1 lingura de faina
- 300 gr. nuci macinate
- 1 pachet si jumatate de unt
- 1 ligura de ness
Se adauga nuca macinata, amestecand usor de sus in jos... apoi se adauga si lingura de faina Din compozitia obtinuta se coc pe rand 3 foi
Pt crema:
- galbenusurile se freaca bina cu 300 gr. zahar si cu o lingura de ness dizolvata intr-o lingura de apa
- crema se pune la bain-marie si se amesteca mereu pana aceasta capata consistenta unei smantani mai groase...
- untul de la temperatura camerei se mixeaza putin apoi se incorporeaza crema RECE treptat.
Se poate pudra cu zahar si/sau cu ness...
Prajitura se tine la rece pana a doua zi...
Frumoasa prajitura!
RăspundețiȘtergereCu sigurante e delicioasa prajitura asta ....si spun asta numai citind reteta.
RăspundețiȘtergereImi place si cum arata , asa ca din partea mea ai un mare 10 cu * * * * * !
Te tzuc cu drag si iti doresc o duminica insorita...
Imi plac prajiturile cu ness, o voi face si eu!
RăspundețiȘtergereFelis, te rog schimba adresa blogului meu din lista ta de bloguri: din http://caietul-cu-retete.blogspot.com/ acum este http://retete-vechi-si-noi.blogspot.com/
Numele lui este Caietul cu retete, insa vezi sa nu-l confunzi cu site-ul Violetei Postolache!
Multumesc mult!
Arata bine!
RăspundețiȘtergereFt. buna, arata super!!!
RăspundețiȘtergereImi poti spune dimensiunea tavii?
Multumesc Camy.
cum pot dezlipi mai usor foile dupa tava; am scos foile mai multe bucati
RăspundețiȘtergereprajitura este un deliciu, nu reusesc sa scot foile intregi; la ce temperatura se coc; va multumesc mult si astept publicare raspuns.
RăspundețiȘtergere