Ingrediente:
clatite:
-faina
-2 oua
-sare
-lapte
-apa minerala
Umplutura:
-1 ceapa ( sau 2 leg ceapa verde )
-un catel de usturoi
-carne tocata
-ciuperci ( 2 cutii )
-putina apa
-putin vin
-cascaval
-condimente
-patrunjel verde
Ceapa cu usturoiul se pun la calit, se adauga carnea tocata se lasa 3-4 min amestecandu-se din cand in cand, se adauga ciupercile si la fel se calesc si ele 1-2 min amestecandu-se, dupa care se stinge cu putina apa si putin vin.
Se umplu clatitele cu aceasta compozitie si intro tava in care se pune hartie de copt se aseaza una langa alta.
Se face un sos bechamel
- 400 ml lapte
-50 gr unt
-3-4 linguri faina
-2 linguri smantana
-sare, piper
Se "desface" untul cu putin lapte pe foc, se amesteca cu restul ingredinetelor de sos si se toarna peste clatite, se rade cascaval peste tot si se dau la cuptor!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu