"Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic"-Cicero

sâmbătă, 26 decembrie 2009

Poienita cu ciuperci

Ingrediente:

-500 gr ciuperci
-80 ml otet
-120 ml ulei
-3 frunze dafin piper
-3 catei de usturoi
-1 lingurita sare
-500 gr piept pui
-2 fire ceapa verde
-1 leg patrunjel
-1/2 kg cartofi mazare
-4 oua 100gr cascaval smantana,
-5 morcovi

Se marineaza ciupercile:
3 catei de usturoi pisati, 80 ml otet 120 ml ulei, sare, 10 boabe de mustar, 3 frunze dafin, impreuna cu ciupercile se pun intr-o cratita se lasa sa dea in clocot,se lasa inca 5 minute la fiert(dar puteti folosi ciuperci din conserva). Se pune folie intr-o forma si se aseaza ciupercile una langa alta, invers. Legumele pieptul de pui si ouale se fierb. Se dau pe razatoare legumele si ouale se pun separat. Peste ciuperci se aseaza ceapa verde si patrunjelul tocate, apoi cartofii deasupra se aseaza mazarea, pe care o presam putin peste cartofi. Peste radeti cascavalul si turnati smantana.Urmeaza pieptul de pui tocat (eu l-am taiat f marunt ca pt salata beof) care il amestecati cu ouale fierte si rase. Ultimul strat e cel de morcovi se acopera se lasa la rece Se rastoarna cu grija pe o farfurie (reteta culinar- dar eu o am de la Monica-multumesc!)

















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails